• czw.. lis 21st, 2024

Dokonuj lepszych wyborów — porady i wskazówki dotyczące przygotowywania zdrowych posiłków!

ByRedakcja

kwi 23, 2020

Święta są tuż za rogiem, co oznacza, że ​​czas zacząć przygotowywać menu.

Gotowanie na święta może być trudnym zadaniem, które wymaga dużo ciężkiej pracy. Twoje świąteczne gotowanie nie musi być jednak zadaniem niewykonalnym. Po prostu postępuj zgodnie z radą z tego artykułu, a przebrniesz przez to.Chociaż większość przypraw jest dodawana w pewnym momencie procesu gotowania, istnieją pewne przyprawy, które są uważane za dobre po gotowaniu. Te przyprawy to czosnek w proszku, czarny pieprz, pieprz cayenne i sól. Połóż je na stole i pozwól swoim gościom decydować o swoich osobistych preferencjach, aby dodać trochę kopa do ich talerza.Kiedy gotujesz duży posiłek, postaraj się wykonać swoje przygotowania poprzedniego wieczoru. Oszczędza to czas, gdy przygotowujesz rzeczy na kolację następnego dnia. Umyj wszystko, posiekaj i przygotuj. Podziękujesz sobie, ponieważ noc wielkiego posiłku jest mniej stresująca.Użyj wytrzymałej plastikowej torby zamykanej na zamek błyskawiczny, aby oddzielić kapie z patelni. Po upieczeniu mięsa wlej kapiącą patelnię do zamykanej na zamek plastikowej torebki. Niech tłuszcz wzrośnie do góry. Ostrożnie odetnij jeden z dolnych rogów torebki i wylej beztłuszczowy bulion. Tłuszcz pozostanie w plastikowej torebce, a ty będziesz miał smaczny bulion jako bazę do sosu lub sosu.Najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, robiąc hamburgery, jest próba i błąd. Zamiast zgadywać, że mięso jest dobrze ugotowane, zrób małego kotleta i posmakuj go samemu. Dokonuj lepszych wyborów — porady i wskazówki dotyczące przygotowywania zdrowych posiłków!

Pozwoli to dostosować poziom przypraw i ugotować burgera w razie potrzeby.Upewnij się, że pieczona ryba jest wilgotna i delikatna, gotując „en papillote”.

To francuska technika, która odnosi się do ryby pieczonej w pergaminowo-papierowej paczce. Połóż wybrane ryby i warzywa na środku dużego kawałka papieru pergaminowego. Połącz ze sobą brzegi papieru, zagnij je mocno, aby utworzyć zgrzew i piecz przez 10 do 15 minut w 450 stopniach. Ryby i warzywa parują w opakowaniu, dzięki czemu są wilgotne i delikatne, tworząc smaczne, zdrowe danie. (Sprzątanie jest równie łatwe – po prostu wyrzuć papier po jedzeniu!)Jeśli kiedykolwiek kwestionowałeś świeżość kupionych jajek i nie wiesz, czy jajka w lodówce nadal nadają się do użytku, czy nie, możesz rozbić je pojedynczo do kubka, aby sprawdzić, czy są dobre, czy nie. Jeśli chcesz przetestować kilka jajek, włóż je do garnka z chłodną, ​​osoloną wodą. Użyj tych unoszących się na górze i wyrzuć te, które opadają na dno patelni.Aby uzyskać najlepsze przypieczenie i najbardziej chrupiącą skórkę na wszystkim, od ryb, przez mięso, po inne potrawy smażone na patelni, sekretem jest gorąca patelnia. Uzyskanie ładnego brązowego koloru na żywności wymaga patelni, która jest jak najgorętsza, zanim jedzenie dotknie jej powierzchni. Ponieważ najpierw gotuje się zewnętrzna strona żywności, masz tylko jedną szansę na uzyskanie idealnego złotego koloru i chrupiącej konsystencji, więc podgrzej patelnię i olej przez kilka minut wcześniej.Jak już wspomnieliśmy, nadchodzące święta to dużo gotowania. Wiele osób martwi się o rozpoczęcie świątecznych menu, ponieważ mogą one być tak obszerne. Jednak wskazówki i triki, które przeczytasz w tym artykule, sprawią, że Twoje kulinarne nieszczęścia i zahamowania znikną i przygotują Cię na podbój świątecznej kuchni!